Voorbeschouwing: NEC wil 2020 afsluiten met driepunter tegen Top Oss

Voorbeschouwing: NEC wil 2020 afsluiten met driepunter tegen Top Oss

NIJMEGEN – Door de 2-1 overwinning op Dordrecht is NEC inmiddels 11 wedstrijden ongeslagen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop neemt NEC het zaterdag op tegen Top Oss. Om 17:30 rolt de bal voor de laatste keer dit jaar in het Goffertstadion.

Tekst gaat verder onder de video.

Met nog twee wedstrijden te spelen in de tweede periode maakt NEC nog steeds kans op de periodetitel. De Nijmeegse selectie staat op een gedeelde derde plek met FC Volendam. Koploper is SC Cambuur, maar de Friezen zijn al in het bezit van de eerste periode titel en daarom gaat de titel naar de nummer twee in de periode. Daar staat Almere City. De concurrenten voor de periodetitel zijn dus de huidige nummer twee en vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Met nog wedstrijden tegen Top Oss en Telstar voor de boeg heeft NEC van deze ploegen wellicht op papier de makkelijkste tegenstanders. Voor Volendam staan confrontaties met NAC en MVV te wachten en voor Almere city staan Jong PSV en De Graafschap nog op het programma. 

Ploeg in vorm

De tegenstander in speelronde zeventien in de Keuken Kampioen Divisie Top Oss heeft goede weken achter de rug. Met overwinningen op de beloften van AZ, PSV en Utrecht en gelijke spelen tegen titelkandidaten Volendam en NAC zijn de Ossenaren bezig aan een goede reeks wedstrijden. De Brabanders zijn met negentien punten terug te vinden op een veertiende plek in de competitie. In de selectie van trainer Klaas Wels is de meest bekende naam die van Ronald Koeman Jr., maar de 25-jarige zoon van FC Barcelona trainer Ronald Koeman moet het voorlopig doen met een plek op de bank. In november stalde NEC twee spelers uit de beloftenploeg bij Top Oss: Lion Kalentjev en Brian Vogelzang maken dit seizoen deel uit van de Brabantse competitiegenoot. Maandag tegen Jong Utrecht maakte aanvaller Lion Kalantjev zijn debuut voor de Ossenaren. Verdediger Vogelzang kwam nog niet tot speelminuten onder Wels. 

Ongeslagen record

Via goals van vrijetrappenspecialist Jordy Bruijn en Rangelo Janga wist NEC vorige week met 2-1 te winnen in en tegen Dordrecht. Binnen 6 minuten was de wedstrijd beslist door de mannen van trainer Rogier Meijer. Kort voor tijd maakte Dordrecht nog wel de aansluitingstreffer, maar NEC speelde de pot volwassen uit.  Door deze overwinning is NEC nu dus al 11 wedstrijden ongeslagen. Misschien gaan ze hiermee richting het record van zeventien ongeslagen wedstrijden dat in het kampioensjaar 14/15 werd gezet. In de zomer van dit jaar speelde NEC in De Comeback een onderlinge wedstrijd tegen Top Oss. Deze wedstrijd met nog een kleine hoeveelheid aan Nijmeegse supporters in het Goffert eindigde in een 4-0 overwinning voor de Nijmegenaren. Vorig seizoen stond het affiche tussen beide ploegen eenmaal op het programma. Toen werd er ook in Nijmegen gespeeld. Ook toen werd er ruim gewonnen van de Noord-Brabanders. In het seizoen 18/19 beleefde NEC mindere resultaten tegen de tegenstander van zaterdag. In eigen huis werd er met 1-5 verloren en ook uit wist NEC niet te winnen. In het Frans Heesen Stadion eindigde het in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd is zaterdag live te beluisteren om 16:30 bij RN7. 

Foto: Rob Koppers

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}