Voorbeschouwing: RKC eerste horde NEC op weg naar Eredivisie

Voorbeschouwing: RKC eerste horde NEC op weg naar Eredivisie

NIJMEGEN – RKC Waalwijk komt vrijdag voor de tweede keer in drie weken op bezoek in Nijmegen. De Brabanders zijn de eerste horde voor NEC op weg naar de Eredivisie. De stand op de ranglijst heeft bepaald dat NEC de eerste wedstrijd thuis speelt. Om 18.30 uur barst de strijd los in De Goffert.

Volgende week dinsdag wordt op hetzelfde tijdstip de tweede wedstrijd afgewerkt.

Wat bijna niemand een paar maanden geleden nog voor mogelijk hield, is toch werkelijkheid geworden. Onder leiding van Ron de Groot werden in de zes gespeelde wedstrijden onder zijn hoede 16 punten gepakt. Hierdoor eindigde NEC op de negende plaats in de competitie en werden de play-offs zelfs één wedstrijd voor het einde van het seizoen veiliggesteld. Vorige week speelde NEC haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen MVV. Een 1-1 gelijkspel na negentig minuten was het resultaat in een niet erg enerverende wedstrijd. Het doelpunt aan de kant van de Nijmegenaren was van de topscorer van de Eerste Divisie Ferdy Druijf. Bij winst zou NEC over RKC zijn gegaan op de ranglijst en zo het voordeel hebben gehad de eerste wedstrijd uit te spelen, nu ligt dat voordeel bij RKC. De Groot had dat liever anders gezien en merkte dat na de wedstrijd op.

Tekst gaat verder onder de video.

RKC Waalwijk

RKC is na 38 speelrondes terug te vinden op de achtste plaats in de Eerste Divisie. Met 59 punten hebben ze maar 1 punt meer dan NEC. De Waalwijkers hebben een verleden van pendelen tussen de Eerste Divisie en Eredivisie. De laatste keer dat RKC degradeerde was in het seizoen 2013/14. De achtste plaats in de Eerste Divisie is de beste klassering sinds die degradatie. Dylan Seys (13) is dit seizoen in de reguliere competitie de topscorer bij RKC. Op de voet gevolgd door Darren Maatsen (12) en Emil Hansson (12). Laatstgenoemde staat derde in het assistklassement met 11 assists, ook maakte hij twee van de drie doelpunten in het laatste competitie duel tegen FC Eindhoven (3-1). NEC is dus gewaarschuwd voor deze Noors-Zweedse aanvallende middenvelder.

Eerdere ontmoetingen dit seizoen

NEC en RKC zijn elkaar dit seizoen vanzelfsprekend al twee keer eerder tegengekomen. De eerste ontmoeting met de Waalwijkers was in november vorig jaar. NEC kon in die uitwedstrijd geen vuist maken en verloor met 1-0 door een doelpunt van Roland Bergkamp. Drie weken geleden, op Tweede paasdag, kwam RKC op bezoek in De Goffert. Het eerste doelpunt werd tegen de verhoudingen in gemaakt door Stijn Spierings. In de tweede helft was NEC scherper en werden via Druijf en Jonathan Okita de drie felbegeerde punten gepakt.

Dinsdag

Vier dagen na de thuiswedstrijd in De Goffert, gaan de Nijmegenaren volgende week dinsdag op bezoek in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Ook die wedstrijd wordt om 18.30 uur afgewerkt, Joey Kooij is dan de scheidsrechter van dienst. Hij floot dit seizoen al twee keer eerder een wedstrijd van NEC, namelijk die tegen Jong FC Utrecht (1-2 winst) en de wedstrijd tegen FC Den Bosch (3-2 verlies).

De wedstrijd

De eerste wedstrijd van het tweeluik met RKC Waalwijk staat om 18.30 uur onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax. De KNVB maakte dinsdag bekend dat de VAR al vanaf de eerste ronde van de play-offs actief zal zijn. Aanvankelijk zou de videoscheidsrechter alleen bij de finale van de play-offs ingezet worden. De wedstrijd is live te volgen via het radioverslag op RN7. FOX Sports zendt de wedstrijd uit op zowel kanaal 1 als op het open kanaal.

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}