Wilco van Schaik (NEC): “Er worden nu conclusies getrokken die nergens op slaan”

Wilco van Schaik (NEC): “Er worden nu conclusies getrokken die nergens op slaan”

NIJMEGEN – NEC ontkent dat er vrijdag een spandoek is geweigerd in het stadion van Helmond Sport vanwege het woord ‘zwart’, dat aanstootgevend zou zijn. De Nijmeegse club meldt in een statement aan onder andere ForzaNEC.nl dat dit niet het geval is. Naar aanleiding van berichtgeving van onder meer De Gelderlander voelde NEC zich genoodzaakt om te reageren op het voorval. “Er worden nu conclusies getrokken die nergens op slaan.”

Protocol

Er is vrijdag inderdaad een spandoek met de tekst ‘rood-groen-zwart’ geweigerd, maar dit heeft volgens NEC niets te maken met de inhoud van het doek. “Supporters moeten volgens protocol altijd vooraf aanmelden hoeveel en welke spandoeken ze meenemen naar uitwedstrijden”, meldt NEC. “Afgelopen vrijdag hadden zij enkele spandoeken niet aangemeld en toch mee genomen. Dan is de afspraak ‘die doeken komen niet het stadion in’. Zo gaat dit al jaren en is het ook nu volgens de afspraken gelopen.”

Geen onderwerp van discussie

Algemeen directeur Wilco van Schaik: “Wij begrijpen dat iedereen dit in deze tijd heel spannend vindt en een voorval waarbij het woord zwart betrokken is groot te maken. Maar het woord zwart of welke discussie die er momenteel speelt is geen onderwerp van de discussie geweest in deze kwestie met betrekking tot de spandoeken van afgelopen vrijdag. Voordat heel Nederland hier weer iets van gaat vinden om welke discussie dan wel positief of negatief te laden: dit heeft niets met deze discussie te maken.”

Clubkleur

NEC ontkent met klem dat het spandoek is geweigerd vanwege het woord ‘zwart’. Het doek had vooraf aangemeld moeten worden en dat is niet gedaan. “Dat het woord zwart ergens te lezen was is dan ook nooit de reden geweest zoals er nu wordt beweerd. Het heeft geen enkele rol gespeeld bij deze weigering. Dat anderen hier nu een groot verhaal van maken is de verantwoordelijkheid van die personen. Bij NEC speelt het woord zwart totaal geen rol in of bij welke discussie dan ook, anders dan dat het een clubkleur is waar we trots op zijn. Komende week zitten wij met onze supportersvereniging om de tafel om dit voorval en het beleid nogmaals met elkaar te bespreken om nieuwe discussies in de toekomst te voorkomen.”

via mediaparnter ForzaNEC.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}