Vijftiende plek voor Harriët Tiemens in Duurzame 100

Vijftiende plek voor  Harriët Tiemens in Duurzame 100

NIJMEGEN – Harriët Tiemens, Nijmeegs wethouder op het gebied van duurzaamheid, is op de 15de plek beland in de Duurzame 100. Vorig jaar stond ze met de plannen voor Green Capital op plek vijf, nu kwam het op de uitvoering aan.

Elk jaar presenteert Trouw de Duurzame 100.  Hierin komen mensen te staan die zich dat jaar actief hebben ingezet voor duurzaamheid en natuur.  Deze personen komen bijvoorbeeld uit de politiek, het bedrijfsleven, adviesbureaus of de wetenschap. De eerste versie van de lijst bevat zo’n vierhonderd namen, twaalf juryleden maken daar een top 100 van.

Uitvoering

Bij deze tiende editie van de lijst is Tiemens op de vijftiende plek gekomen. Dit is overigens niet de eerste keer dat Tiemens in de ranglijst staat. Vorig jaar kwam ze op plek vijf terecht, nadat Tiemens de titel Green Capital voor Nijmegen had binnengesleept. Dit jaar kwam het volgens de jury aan op de uitvoering. Voor de vergroening van diverse schoolpleinen en de verandering van het warmtenet heeft de jury Tiemens de vijftiende plek gegeven.

Green Deal

Behalve Tiemens zijn er nog meer partijen in Nijmegen bezig met duurzaamheid en milieu.  Zo wordt 10 oktober de Green Deal door 132 partijen ondertekend. Die partijen willen zich de komende tijd gaan inzetten voor duurzame zorg.

Lees ook: 'Wethouder Tiemens nummer 5 in Duurzame 100'
Lees ook: 'Wethouder Tiemens heeft duurzame top 5 te danken aan European Green Capital'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}