23.000 auto’s meden sinds april avondspits door renovatie Waalbrug

23.000 auto’s meden sinds april avondspits door renovatie Waalbrug

NIJMEGEN – Ruim 23.000 automobilisten hebben sinds april de avondspits in Nijmegen gemeden. Die lijkt sinds een paar weken een stuk drukker, door renovaties aan de Waalbrug. Volgens de gemeente Nijmegen is het resultaat te danken aan hun campagne SLIMspitsen, die burgers uitdaagt om 'slim' te reizen tijdens de spits.

De gemeente raadde burgers aan de fiets, een e-bike of het openbaar vervoer te gebruiken, de spitstijden te mijden of een andere route te pakken.

Slim de spits mijden

De gemeente startte de campagne omdat de Waalbrug door renovaties beperkt beschikbaar is en dit extra drukte op de weg veroorzaakt. Tijdens het project kunnen mensen de spits op allerlei manieren mijden om zo een beter bereikbaar Nijmegen te creëren. Door deze campagne weet de gemeente dat in april en mei in 20% van de gevallen de spits gemeden werd door de fiets, 4% met het openbaar vervoer, 58% door een andere route te kiezen en 18% door het mijden spitstijden. De doelstelling van de gemeente was om dagelijks ongeveer 500 auto’s uit de spits te krijgen, deze doelstelling is gehaald.

Wethouder Harriët Tiemens is erg blij met deze cijfers. “Met bijna 4000 deelnemers aan de campagne, kunnen we echt het verschil maken. Dit is ook merkbaar op straat. Natuurlijk blijft er hinder door zo’n aangrijpende renovatie van een van de drukste verkeersaders in de stad, maar dit is een heel belangrijk onderdeel om de overlast zo veel mogelijk te beperken”, legt Wethouder Harriët Tiemens uit.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}