28 jaar en tbs voor doodslag Nijmeegse studente Anne Faber

28 jaar en tbs voor doodslag Nijmeegse studente Anne Faber

UTRECHT – Michael P. is veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat is de uitspraak van de rechtbank in Utrecht en overeenkomstig de eis van het openbaar ministerie (OM). De rechter noemde P. een "gewetenloze en niets ontziende man." 

P. is veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber.

Moord niet bewezen

Het OM vindt dat moord op de Nijmeegse studente niet is bewezen omdat P. niet aantoonbaar een vooropgezet plan had. Dat het OM geen levenslang heeft geeist heeft er mee te maken dat hij op die manier na zijn celstraf het tbs-traject in moet. Bij levenslang gebeurt dat niet en kan P. vervroegd vrijkomen (na 25 jaar).

Bijna twee weken vermist

Het lichaam van de 25-jarige Faber, die in Nijmegen naar het Stedelijk Gymnasium ging en bedrijfskunde studeerde aan de Radboud Universiteit, werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober gevonden in Zeewolde. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten. Michael P. kwam in beeld nadat zijn DNA op de gevonden jas van Faber was aangetroffen. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die hij tot zijn beschikking had.

De uitvaart van Anne Faber was in de Sint Stevenskerk in Nijmegen (foto). 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}