Nijmegen verstrekt 30 cultuursubsidies

Nijmegen verstrekt 30 cultuursubsidies

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen geeft subsidie aan 24 culturele organisaties voor de periode 2021-2024. Verder krijgen 6 andere grotere culturele instellingen subsidie voor een langere periode.

Deze instellingen ziet de gemeente als de basis voor de Nijmeegse cultuur. Het gaat om Doornroosje, De Lindenberg, LUX, Museum Het Valkhof, Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid en (gezamenlijk) Stadsschouwburg en De Vereeniging.

Adviescommissie

Van beide subsidieregelingen werden de aanvragen voor het eerst beoordeeld door een adviescommissie van buiten de gemeentelijke organisatie. De aanvragen werden beoordeeld op onder andere artistieke kwaliteit, innovatie en hun meerwaarde voor de stad. Het advies van deze commissie is nu door de gemeente overgenomen. 12 aanvragen werden afgewezen, waaronder die van Theatergroep Kwatta.

De Bastei

De beoordelingscommissie gaf apart advies over De Bastei, het Nijmeegse museum over natuur een cultuurhistorie. Deze subsidie zou, mits toegekend, bij cultuurhistorie passen, in plaats van bij cultuur. Wethouder Noël Vergunst gaat dit in het najaar opnieuw bekijken. Over de beslissingen van vandaag zegt hij: “Al is het natuurlijk duidelijk dat de coronacrisis het culturele veld voor grote uitdagingen stelt, met deze subsidietoekenningen legt de gemeente een belangrijke basis om cultuur voor de stad te behouden en te verbeteren.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}