3e etappe wielerwedstrijd Olympia’s Tour 21 maart in Beuningen

3e etappe wielerwedstrijd Olympia’s Tour 21 maart in Beuningen

BEUNINGEN – De derde etappe van de wielerwedstrijd Olympia’s Tour wordt op zaterdag 21 maart gehouden in de gemeente Beuningen. Olympia’s Tour is de oudste wielerwedstrijd van Nederland. De eerste editie was al in 1909, en komend jaar vindt de 67e editie plaats.

Er wordt in de gemeente Beuningen waarschijnlijk een parcours gecreëerd van 30 tot 40 km lengte, dat vier- of vijfmaal door de renners wordt afgelegd. Het parcours komt tot stand in nauw overleg tussen de gemeente en de organisatie van de koers. De gemeente Beuningen subsidieert de wielerwedstrijd met 20.000 euro.   

Beste amateurs Europa aan de start

Olympia’s Tour is van oudsher een opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en Europa. Van de afgelopen drie edities voor renners onder de 23 jaar, zijn maar liefst ruim 30 renners inmiddels beroepsrenner. Een bekende naam is bijvoorbeeld Fabio Jakobsen, momenteel Nederlands kampioen op de weg bij de profs.

In Beuningen staan straks 20 teams van acht renners aan de start. Het deelnemersveld bestaat uit de beste belofte- en elite-renners van ons land, aangevuld met de beste teams uit heel Europa.

Evenement zorgt voor positieve publiciteit

De gemeente gaat er vanuit dat het evenement Beuningen op een positieve manier op de kaart zal zetten. Men wil de wedstrijd gebruiken als citymarketing. De gemeente verwacht dat Olympia’s Tour ook publiek uit de regio zal aantrekken, evenals wielerliefhebbers uit heel de wijde omgeving.

De zaterdag is volgens het college van B&W een mooie dag om inwoners, verenigingen en bedrijfsleven actief bij het evenement te betrekken. Wel zullen er op die dag de nodige verkeerstechnische maatregelen moeten worden getroffen, die hinder kunnen veroorzaken voor het verkeer.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}