4-daagse expositie MediaDrome Molenpoort over geschiedenis Vierdaagse

4-daagse expositie MediaDrome Molenpoort over geschiedenis Vierdaagse

NIJMEGEN – Achter in de Molenpoort Passage in het centrum van Nijmegen bevindt zich de nostalgische speelgoedwinkel Tante Hannie. Onder de naam MediaDrome zijn hier ook regelmatig wisselexposities te zien, zoals die over de Vierdaagse en de feesten van Nijmegen.

Er is als vaste opstelling altijd ruimte voor kinderprogramma’s uit het zwart-wit tijdperk van de televisie. Zo zijn hier onder andere de originele kostuums uit Swiebertje, originele Bereboot beren en unieke Walt Disney items te bewonderen.

Vier gebeurtenissen 4-daagse

Deze week (woensdag t/m zondag) staan er vier bijzondere gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Nijmeegse Vierdaagse centraal. De eerste vrouw die een medaille ontving, het Koningshuis, de Tweede Wereldoorlog met de noodmedaille uit 1940 en de wandelvierdaagse in Indonesië.

Ook is er bijzondere aandacht voor het jaar 2006, het jaar dat de Vierdaagse werd afgelast na het overlijden van deelnemers door de enorme hitte. Onder de titel: ‘Waar was jij’ kunnen bezoekers van de expositie hun ervaring van deze rampzalige gebeurtenis opschrijven.

50 jaar Zomerfeesten

Ook de jubilerende Zomerfeesten/Vierdaagsefeesten ontbreken niet in de Passage Molenpoort 33a. Een kast met unieke glazen, flessen en bierviltjes laat een gedeelte van de geschiedenis van 50 jaar zomerfeesten zien.

Reuzen knikkerbaan

Een publiekstrekker van MediaDrome is de enorme knikkerbaan in de winkel. Door een druk op de rode knop wordt deze bijzondere constructie van Jelle Bakker (the Marble Master) in werking gezet. Over een lengte van 8 meter leggen knikkers 350 meter baan af. Verder zijn er nog andere banen van Jelle in werking te zien.

Tante Hannie is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur en zondags van 12.00 uur tot 17.00 uur. De gratis expositie over de Vierdaagse is te zien tot 1 oktober 2019.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}