Aanpassingen wegen en paden voor bouw drijvende woningen Lentse Plas

Aanpassingen wegen en paden voor bouw drijvende woningen Lentse Plas

NIJMEGEN/LENT – Het fietspad ter hoogte van de Edith Piafstraat in Lent wordt tijdelijk afgesloten voor fietsers vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van drijvende woningen op de Lentse Plas. Dit pad wordt vanaf augustus 2020 tot begin 2023 gebruikt voor bouwverkeer.

De kruising op de Prins Mauritssingel, waar tot voor kort de bouwplaats van Boskalis was, wordt gebruikt als toegang voor bouwverkeer dat dan over een deel van het huidige fietspad gaat rijden dat aansluit op het RijnWaalpad.

Fietsers blijven voorrang houden op dit snelfietspad en er worden volgens gemeente Nijmegen maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat bouwverkeer veilig kan oversteken. Zo worden verkeersregelaars ingezet als bouwverkeer het RijnWaalpad kruist en er worden waarschuwingsborden geplaatst.

RijnWaalpad fietsstraat

Vanaf het moment van oplevering van de eerste drijvende woning wordt het RijnWaalpad fietsstraat: auto’s zijn te gast en fietsers hebben voorrang. Informatie over bereikbaarheid en werkzaamheden door de bouw van de drijvende woningen is te lezen op Waalsprong.nl

Tekst gaat verder na de foto:

Foto: Twitter

Drijvende woningen

Op de Lentse Plas worden 27 drijvende woningen gebouwd. De eerste 9 zijn inmiddels in de verkoop. Er wordt in augustus begonnen met de bouw van de eerste 9 woningen het dichtst bij Laauwik. De ontwikkelaar gebruikt de naam 'De Lentse Kust' om de woningen aan te duiden.

De verwachting is dat de eerste woningen in de eerste helft van 2021 worden opgeleverd. In juni en juli worden de nutsvoorzieningen aangebracht langs het RijnWaalpad. Het betreft riolering aan de oostzijde en kabels voor o.a. elektriciteit en water aan de westzijde van het RijnWaalpad.

Foto: Waalsprong_nl

Lees ook:

“NIET DOEN, GEEN WONINGEN IN LENTSE PLAS”

RAAD STEMT IN MET BOUW (EXTRA) DRIJVENDE VILLA'S OOSTERHOUTSE PLAS EN LENTSE PLAS

NIJMEGEN ONDERZOEKT MOGELIJKHEID DRIJVENDE 'WOONPALEIZEN' LENTSE PLAS

2100 HANDTEKENINGEN TEGEN 'WATERVILLA'S' OP LENTSE PLAS

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}