Aantal coronabesmettingen in Gelderland bijna verdubbeld

Aantal coronabesmettingen in Gelderland bijna verdubbeld

GELDERLAND – In onze provincie zijn de afgelopen week 654 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een week eerder, toen de teller van het RIVM stopte bij 352.

In heel het land werden 8.265 besmettingen vastgesteld. Een week eerder waren dat er nog 5.427.

Een recordaantal mensen liet zich de afgelopen week testen op het coronavirus. In de afgelopen week waren er bijna 200.000 mensen te vinden in de teststraten van de GGD. Het percentage positieve tests in heel het land steeg van 2,8 naar 3,9 procent.

Het reproductiegetal liep op naar 1,38. Dat wil zeggen dat op dit moment 100 mensen met het coronavirus samen 138 mensen besmetten.

Zes Gelderse ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is ook toegenomen. De GGD's hebben afgelopen week 92 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In onze provincie gaat het om zes nieuwe opnames.

Verder was er afgelopen week één sterfgeval door corona te betreuren in Gelderland. In heel het land liep het aantal nieuw gemelde doden terug van 17 naar 14.

Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. Sommige opnames en overlijdens waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. 

Besmettingen in Nijmegen

Tussen 2 en 15 september 2020 zijn er 260 geregistreerde besmettingen bij gekomen in Nijmegen. In diezelfde periode zijn er in Nijmegen nul mensen overleden aan het virus en zijn er twee mensen opgenomen in het ziekenhuis. 

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}