Achilles'29: Nekslag dreigt voor voetbalclub

Achilles'29: Nekslag dreigt voor voetbalclub

GROESBEEK – De gifbeker is voor Achilles ’29 uit Groesbeek nog niet leeg. Wie dacht dat de soap wel zo`n beetje ten einde was, komt bedrogen uit. Er volgen nog een paar afleveringen, misschien zelfs een heel nieuw seizoen. Dat blijkt vrijdag uit berichtgeving van De Gelderlander. Netflix zou er van smullen.

Schulden en kosten

De BV was al failliet, maar ook de vereniging staat op omvallen. Toezichthouder Evert Vos laat tegenover De Gelderlander weten dat de club geen cent meer in kas heeft, er schulden zijn, de accommodatiekosten á € 9.000,- per maand iets teveel van het goede zijn, er niet wordt voldaan aan licentie-eisen van de KNVB en buitenlandse clubs geld eisen. “Als die 75.000 euro wordt toegewezen, is het einde oefening”, aldus Vos tegenover het dagblad.

Amper toeschouwers

Tegenover al die kosten, staan amper inkomsten. Algemeen bekend is dat er op sportpark De Heikant bijna niemand meer komt kijken naar wedstrijden van het eerste elftal. Tot zo ver de kaartverkoop. Achilles ’29 speelt inmiddels, na twee degradaties op rij, in de Derde Divisie. Het seizoen is net begonnen, maar de eerste punten moeten nog gepakt worden. Het dreigt opnieuw een lang seizoen te worden. Tenzij er niet wordt voldaan aan de eisen voor wat betreft de lichtmasten en een invalidetoilet. Dan wordt de club in oktober al uit de competitie genomen.

Van feest naar drama in een paar jaar

Wat begon als een mooi avontuur in de Jupiler League (2013) eindigt dus in een drama. Achilles ’29 degradeerde in het seizoen 2016-2017 uit de eerste divisie. Dat seizoen is vastgelegd in een documentaire die eind deze maand op TV verschijnt. Daarna ging het hard achteruit: de BV ging failliet, er kwam een bestuurscrisis, leden rennen weg naar andere clubs en de Tweede Divisie was ook te hoog gegrepen.

Een gewaarschuwd mens

Voor amateurclubs die in de toekomst de stap naar het profvoetbal willen of misschien wel móeten maken, is dit een goede les. Het huidige bestuur van Achilles ’29 wil na een mogelijk faillissement van de vereniging wel een doorstart maken.

Via onze mediapartner DeGroesbeek.nl

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}