Actie gratis OV-chipkaart voor klanten Voedselbank verlengd

Actie gratis OV-chipkaart voor klanten Voedselbank verlengd

NIJMEGEN – Nieuwe klanten van de Voedselbank kunnen nog tot 2020 een gratis OV-chipkaart met daarop een tegoed van 10 euro krijgen. De gemeente Nijmegen verlengt hiermee een actie die in april van dit jaar gestart werd. Ook buspassagiers die nu nog losse kaartjes kopen kunnen nog tot 1 januari 2019 met een korting van 6 euro een OV-chipkaart aanschaffen.

Tot nu toe hebben zo’n 600 mensen gebruik gemaakt van het aanbod. Omdat er nog budget over is, kan de actie verlengd worden.

Geen uitvoering van de motie

Het college meent hiermee uitvoering te geven aan de SP-motie ‘Eén tarief voor de hele stad’, die op 28 juni 2017 door de gemeenteraad werd aangenomen. Indiener Matthias van Hunnik kan zich daar niet helemaal in vinden. ‘Prima, hartstikke fijn om zo het busvervoer iets aantrekkelijker te maken voor sommigen, maar dit is geen uitvoering van mijn motie. De bedoeling van mijn motie was om de tariefzones samen te voegen, zodat iemand die in Dukenburg opstapt om naar een willekeurige bestemming aan de overkant van het Maas-Waalkanaal te gaan niet véél meer betaalt dat iemand die het kanaal niet over hoeft om daar te komen.

Het college heeft aangegeven dat dit lastig te realiseren is, omdat de provincie Gelderland en de vervoerder hierover gaan. Maar het lijkt me niet zo ingewikkeld om te proberen die prijzen wat meer naar elkaar toe te trekken, zodat de ene wat meer betaalt en de ander wat minder, zodat we allemaal voor hetzelfde tarief kunnen reizen. Het gaat het busbedrijf uiteindelijk om de totale opbrengst, dus als die hetzelfde blijft hoeft er geen bezwaar te zijn. Voor mensen in Dukenburg en Lent die af en toe met de bus gaan is een goedkopere of gratis OV-chipkaart natuurlijk geen oplossing, want die blijven schrikken van het tarief,’ aldus Van Hunnik.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}