Actiegroep Drutense berg: "Dit is precies waar we bang voor waren"

Actiegroep Drutense berg: "Dit is precies waar we bang voor waren"

DRUTEN – De Drutense actiegroep Weg met de Berg is niet blij met het gemeentebesluit om het afgravingsplan van de berg af te wijzen. Actievoerder Jack van Bemmelen denkt dat de raadsleden van tevoren niet goed over het onderwerp ingelicht waren. Hij hoorde namelijk tot de dag voor de raadsvergadering geen tegengeluiden voor het plan van 600.000 euro.

Afwachten

"We hebben sinds de rondetafelgesprekken in oktober al op de besluitnemende raadsvergadering gewacht, die steeds uitgesteld werd. Er is ons niet verteld dat het plan voor de afgraving afgewezen zal worden. Telkens als wij naar de stand van zaken vroegen, werd er gezegd dat we geduld moesten hebben."

De uiteindelijke afwijzing van het afgravingsplan bleek inderdaad grotendeels gevolg te zijn van Van Wanrooij, dat weigerde om de helft van de verwijderingswerkzaamheden mee te financiëren. In de desbetreffende raadsvergadering reageerde fractievoorzitter Gerard Worm van Kernachtig Druten verbijsterd op het bedrag van 6 ton. Volgens hem kan het gemeentegeld beter aan zaken met meer prioriteit besteed worden.

Alternatief

De raadsvergadering is afgesloten met de aanname van het amendement van Kernachtig Druten. Daarin staat dat de berg niet verwijderd, maar aangepast wordt. Drie van de vijf partijen stemden in met het amendement. Volgens van Bemmelen is dit geen oplossing voor het geheel. "Het wordt een project van 200.000 euro waar we niet op vooruit gaan. Dit besluit is precies waar we al bang voor waren."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}