Expositie 'Zwarte Bevrijders': "Mooi dat hier aandacht voor is"

Expositie 'Zwarte Bevrijders': "Mooi dat hier aandacht voor is"

GROESBEEK – In het Vrijheidsmuseum in Groesbeek opende maandag een nieuwe expositie, die een onderwerp belicht dat vaak onbesproken blijft: de 'Zwarte Bevrijders'. Deze Afro-Amerikaanse mannen speelden een belangrijke rol in de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog, maar worden eigenlijk nooit genoemd.

Schrijfster Marga Altena was maandag aanwezig bij de opening. Zij heeft ruim twee jaar gewerkt aan haar nieuwe boek ‘Franklin: Een Nederlands bevrijdingsverhaal'. Altena genoot zichtbaar van alle aandacht: "Het was een erg leuke en drukke dag. Het is mooi dat dit onderwerp wat meer aandacht heeft gekregen." De interesse in dit onderwerp komt niet zomaar ergens vandaan. Altena is cultuurhistorica en hield zich al eerder bezig met de multiculturele samenleving in Nederland.

Tekst gaat verder onder de video.

Wandkleden

Bij de expositie zijn onder meer wandkleden te zien. Daarop zijn gebeurtenissen en situaties afgebeeld van deze Afro-Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Het belicht een thema uit de geschiedenis van deze mensen," aldus Altena.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}