Albert Heijn Molenweg breidt uit, Aldi moet verkassen

Albert Heijn Molenweg breidt uit, Aldi moet verkassen

NIJMEGEN – De Albert Heijn aan de Molenweg gaat uitbreiden door gebruik te gaan maken van de huidige winkelruimte van de Aldi, die naast de supermarkt zit. Aldi wil daarom een nieuwe supermarkt realiseren aan de Fuchsiastraat aan de achterzijde van de huidige winkel.

Uitbreiding Albert Heijn

Albert Heijn is eigenaar van het pand waarin Aldi op dit moment gevestigd is en wil graag haar eigen supermarkt uitbreiden. Daarom heeft men aangegeven de huur van Aldi te willen beëindigen. Aldi heeft op haar beurt aangegeven een nieuwe supermarkt te willen realiseren achter de huidige Aldi-winkel aan de Fuchsiastraat. Op basis van een verkenning naar de mogelijke inpassing van de nieuwbouw is de gemeente bereid medewerking te verlenen aan de nieuwbouw.

Trapveldje

Op de nieuwbouwlocatie was voorheen een wijkvoorziening gevestigd die in 2017 is gesloopt. Nu is er op de locatie aan de Fuchsiastraat nu nog een trapveldje aanwezig. In overleg met belanghebbenden kijkt de gemeente of een kleiner trapveldje kan worden ingepast in de speelvoorziening die aan de Bremstraat ligt.

Parkeerterrein

Het parkeerterrein achter het appartementencomplex aan de Fuchsiastraat moet voor de nieuwbouw van de Aldi heringericht worden. Hiervoor is een grondruil nodig tussen Aldi en de eigenaren van het appartementencomplex, die inhoudt dat het huidige terrein dat alleen voor bewoners bedoeld is in de toekomst ook voor het winkelend publiek te gebruiken zal zijn. Hierover is al overeenstemming bereikt met de eigenaren van het appartementencomplex. Door de verkoop van de grond kan het parkeerterrein naast de nieuwe Aldi-supermarkt heringericht worden. Er worden door Aldi meer parkeerplaatsen gerealiseerd dan de gemeentelijke parkeernorm aangeeft. ‘We verwachten dat dit een positief effect heeft op de huidige parkeerproblemen rond de winkels aan dit deel van de Molenweg’, laat het college weten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}