Alle activiteiten Protestantse Gemeente Rivierenland Oost afgelast

Alle activiteiten Protestantse Gemeente Rivierenland Oost afgelast

BEUNINGEN/DRUTEN/WIJCHEN – De protestantse gemeente Rivierenland Oost heeft alle activiteiten tot 15 november afgelast. Er zijn wel kerkdiensten, maar lezingen, theatervoorstellingen en andere activiteiten kunnen niet doorgaan. Het besluit is een gevolg van de verscherpte coronamaatregelen.

De hoop is dat er vanaf half november weer activiteiten kunnen doorgaan, soms in aangepaste vorm, zo laat de PKN Rivierenland Oost weten. Het enige dat wél doorgaat is de expositie van kunstenaar Harrie Gerritz.

Kerkdiensten zijn er wel: elke zondag in Druten, en om de week afwisselend in Beuningen en Wijchen. Mensen kunnen ook fysiek naar die diensten, maar met een maximum van 30. “We houden ons aan alle landelijke richtlijnen,” vertelt woordvoerder Anja Hulsbergen. “Iedereen zit op meer dan 1,5 meter van elkaar, een mondkapje is verplicht, en bij binnenkomst moet iedereen zich registreren.”

Kerkgangers mogen niet zingen, maar hier is iets op gevonden. Een klein groepje zangers staat in een aparte hoek opgesteld, ook weer met afstand tot elkaar.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}