Allereerste Global Montessori Games in Nijmegen

Allereerste Global Montessori Games in Nijmegen

NIJMEGEN – De ‘Montessori Spelen’ komen naar Nijmegen. Van 16 tot en met 21 september maken deelnemende leerlingen kennis met culturen van alle windstreken. De week wordt afgesloten met een groot afscheidsfeest op het Montessori College in Nijmegen.

Vorig jaar tijdens een montessoriconferentie in Sofia, Bulgarije, bespraken docenten Jeroen Gremmen en Roelant Wijngaards van het Montessori College Nijmegen en Groesbeek dat ze graag een internationaal evenement wilden organiseren. Dat idee werd door collega’s uit allerlei landen enthousiast ontvangen.

Global Montessori Games

Samen met Aiden Bloodworth - een Engelse collega werkzaam in China -hebben ze dit idee uitgewerkt. Dit heeft geresulteerd in een verbindend evenement, genaamd Global Montessori Games. De deelnemers komen direct in contact met elkaar in een week vol sport, cultuur, samenwerken en plezier maken. Dat alles volgens de echte Olympische gedachte waar het niet om winnen gaat maar om meedoen.

Leerlingen (tussen de twaalf en zestien jaar oud), docenten en schoolleiders van middelbare montessorischolen uit Tsjechië, Frankrijk, Kroatië, Duitsland, Noorwegen, Peru en China komen volgende week samen in Nijmegen. Teams bestaan uit twaalf leerlingen (zes jongens en zes meisjes). Ze zullen verblijven in een Nederlands gastgezin.

Goffertstadion

De openingsceremonie zal plaatsvinden in het Goffertstadion. Elk land zal zich hier presenteren met muziek, dans, eten en drinken. De officiële opening zal gedaan worden door Burgemeester Bruls van Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}