Alles Draait: Stichting CAP en Galerie 1400 in beeld

Alles Draait: Stichting CAP en Galerie 1400 in beeld

NIJMEGEN/SLIJK-EWIJK - Dit weekend staat het RN7-programma Alles Draait in het teken van Stichting CAP in Nijmegen, waar mensen met een beperking tot rust kunnen komen op een manege. Ook Galerie 1400 wordt bezocht, dat gevestigd is in het bekende witte kerkje in Slijk-Ewijk.

(bericht gaat verder onder video)

Paardrijden

Gediplomeerde instructeurs en speciaal opgeleide paarden zorgen voor een veilige omgeving, waar aandacht is voor mens en dier. Paardrijden helpt om diep te ontspannen, vooral voor mensen met een lichamelijke- of geestelijke beperking. Hierin is de manege van Stichting CAP dan ook gespecialiseerd. Om de organisatie beter te leren kennen, loopt presentatrice Chará een dagje mee op de manege.

Kunst

Wie wel eens langs Slijk-Ewijk rijdt, kent het vast wel: het mooie kleine witte kerkje onderaan de dijk, aan de rand van het dorp. Maar wat niet zoveel mensen weten, is dat het gebouw niet fungeert als kerk, maar als galerie. Kunstenares Lincy Hoogveld kocht het kerkje een aantal jaren geleden, en stelt hierin met trots haar werken tentoon.

 

Volgend weekend is de laatste reguliere uitzending van Alles Draait te zien op RN7. Hierin wordt een bezoek gebracht aan Hobbycentrum Oost en TCCN in Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}