Ambulancepersoneel kijkt live mee met dotterbehandeling CWZ

Ambulancepersoneel kijkt live mee met dotterbehandeling CWZ

NIJMEGEN – De afdeling CWZ-cardiologie verzorgde op 11 februari een scholing voor ambulancezorgprofessionals uit de hele regio. Via een rechtstreekse verbinding met de catheterisatiekamer waren zo’n 40 aanwezigen live getuige van een dotterbehandeling.

Het publiek in Nijmegen bestond volgens de website van het CWZ voornamelijk uit ambulancezorgprofessionals die nu zelf konden zien hoe het patiënten verder vergaat, nadat zij ze met spoed naar het ziekenhuis hebben gebracht.

Acuut hartinfarct

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis vervult een belangrijke rol in de regio voor de acute hartpatiënt en beschikt over een geavanceerd interventiecentrum met ruime ervaring. Veelvuldig brengt de ambulance iemand met een acuut hartinfarct naar CWZ. Bij aankomst in het ziekenhuis worden deze patiënten snel gestabiliseerd en meestal volgt direct een dotterbehandeling om het bloedvat dat verstopt zat weer open te maken. Alleen speelt dit zich vaak af buiten het blikveld van de ambulancezorgprofessionals. Zij zijn dan al lang weer op weg naar een volgende patiënt. Tijdens deze scholing wordt stilgestaan bij het vervolgtraject. Met deze kennis kunnen zij patiënten in de ambulance al voorbereiden op wat hen mogelijk te wachten staat.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}