ANS: RadboudUMC en RU gaan eigen bestuurlijke weg

ANS: RadboudUMC en RU gaan eigen bestuurlijke weg

NIJMEGEN – RadboudUMC en Radboud Universiteit (RU) hebben woensdag de voorgenomen beslissing gemaakt om vanaf 2021 op bestuurlijk en juridisch gebied de wegen te scheiden. Studentenblad ANS meldt op zijn website dat hiermee voor beide organisaties de wens tot meer zelfstandigheid wordt waargemaakt. ‘Dit biedt meer armslag en beweegruimte,’ zo heet het.

Het beoogde besluit zal betekenen dat beide instellingen een eigen stichting zullen krijgen. Nu is het bestuur nog zo vormgegeven dat zowel het ziekenhuis als de universiteit onder de Stichting Katholieke Universiteit Nijmegen (SKU) valt. Deze stichting functioneert voor beide als toezichthouder en adviesorgaan.

Nieuwe stichting

Er zal na de ontvlechting voor het RadboudUMC een nieuwe stichting worden opgericht. De SKU blijft toezicht houden op de universiteit. Door deze afscheiding kunnen het ziekenhuis en de universiteit onafhankelijker te werk gaan.

Samenwerkingsverbanden

Volgens ANS verandert er niets voor studenten die colleges en practica aan het ziekenhuis volgen. Ook samenwerkingsverbanden als de medische faculteit en het Donders Instituut blijven gewoon voortbestaan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}