weMaron uit Beuningen wint prijsvraag ministerie VWS

weMaron uit Beuningen wint prijsvraag ministerie VWS

BEUNINGEN – De app-ontwikkelaar weMaron uit Beuningen heeft met de chatbot ‘Hallo Vriend’ een prijsvraag gewonnen van het ministerie van VWS. Het doel van de landelijke prijsvraag was om verenigingen te helpen om vrijwilligerswerk makkelijker aan de man te helpen.

De sportverenigingen in ons land zijn grotendeels afhankelijk van vrijwilligers. Mede door de vergrijzing vinden sportclubs het steeds moeilijker om mensen te vinden die bereid zijn om hun vrije tijd op te offeren voor de club.

Hallo Vriend is eenvoudig concept

Voor de clubs is het met name moeilijk en tijdrovend om vrijwilligerstaken duidelijk zichtbaar en up-to-date te presenteren aan hun leden. De geautomatiseerde ‘Hallo Vriend’ chatbot houdt precies bij welke leden bijvoorbeeld goed kunnen klussen, graag scheidsrechter zijn of het wel of niet leuk vinden om met de jeugd te werken. Zo kan een vereniging snel een vrijwilliger koppelen aan een taak die ze leuk vinden.

VWS is blij met het eenvoudige concept van Hallo Vriend. Aangezien Hallo Vriend gebaseerd is op een sms-berichtenservice, hoeven gebruikers straks niets te installeren of bij te houden om op de hoogte te blijven van de vrijwilligerstaken.

weMaron werkt samen met gemeenten Rijk van Nijmegen

Hallo Vriend gaat straks aan clubleden vragen of men af en toe een klusje kan doen. Pas als men ‘ja’ zegt, dan gaat de chatbot bijvoorbeeld vragen om een lampje te vervangen of netten voor het doel te installeren.” Dat werkt volgens weMaron een stuk beter dan het plaatsen van een bericht op de website of een artikeltje in het clubblad.

Voor de verdere ontwikkeling van Hallo Vriend werken de app-bouwers van weMaron samen met onder andere het ministerie VWS en zeven gemeenten uit het Rijk van Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}