Autismebelevingscircuit Beuningen zorgt voor meer begrip

Autismebelevingscircuit Beuningen zorgt voor meer begrip

BEUNINGEN – De maatschappij moet volgens Renée Reiss en Marian Eijkenaar van MEE Gelderse Poort autismevriendelijker worden. Daarom hebben zij maandagmiddag een zogenaamd Autismebelevingscircuit georganiseerd.

Tijdens het circuit moeten de cursisten verschillende opdrachten uitvoeren om te ervaren hoe het is om autisme te hebben. Renée Reiss, een van de organisatoren, vertelt dat cursisten soms geconfronteerd worden: “Tijdens een van de opdrachten moest de moeder heel hard huilen. Zij realiseerde zich ineens dat ze veel te veel van haar kind met autisme vraagt.”

Tekst gaat verder onder de video.

Onbegrip

De middag is vooral georganiseerd, zodat de cursisten begrijpen waar mensen met autisme tegenaan lopen. Reiss: “ ‘Schiet nou eens op’, dat horen kinderen met autisme vaak, maar ze doen het niet expres, het is onvermogen. Wanneer je het op die manier ziet, kan je er ook anders mee omgaan.”

Algehele verandering

De organisatoren hopen dat ze de cursisten wat bij kunnen brengen maar uiteindelijk zal er in de maatschappij een algehele gedachte veranderd moeten worden. "Mensen hebben een idee van hoe het hoort te gaan, maar bij mensen met autisme gaat het altijd anders," aldus Reiss.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}