AWC op weg naar boven na winst op koploper

AWC op weg naar boven na winst op koploper

WIJCHEN – AWC uit Wijchen heeft dit weekend met 1-2 gewonnen bij koploper Unitas uit Gorinchem. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van trainer Pim Verbeek. Verbeek was 3 jaar trainer bij Unitas, en behaalde daar een kampioenschap in de hoofdklasse.

De eerste helft speelde AWC verzorgd voetbal en was de bovenliggende partij met mogelijkheden voor Safa Kizir, Idar Kramer en Boy Visser. Halverwege de eerste helft nam Visser een corner waaruit Kramer scoorde met een kopbal. Vlak voor rust had Unitas een mogelijkheid, maar dat schot ging net voorlangs.

Spannend tot het laatst

In de tweede helft ging het tot ongeveer een uur spelen gelijk op, en Dennis Straten had een goede kans om de score te verhogen. Hij zag zijn inzet echter door de keeper van Unitas gekeerd worden. In de laatste tien minuten voerde Unitas de druk op, en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam Unitas alsnog op gelijke hoogte door een kopbal vanuit een van richting veranderde corner. Deze gelijke stand was maar van korte duur, doordat een vrije trap van Visser bij de eerste paal door Kramer werd ingekopt. De ruim vijf minuten blessuretijd was nog best spannend maar leverde geen doelpunten meer op. AWC nam de drie punten mee naar Wijchen.

Zondag speelt AWC thuis tegen het op de laatste plaats staande Nuenen, en de week daarna ook weer thuis tegen sv Meersen dat nu op de dertiende plaats staat met twee punten meer.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}