AZC Ewijk mogelijk vijf jaar open

AZC Ewijk mogelijk vijf jaar open

EWIJK  - Als de instroom van vluchtelingen naar ons land de komende jaren sterk afneemt, dan is het denkbaar dat het azc bij Ewijk maximaal 5 jaar openblijft, in plaats van 10 jaar. “We sluiten het niet uit, maar dat kunnen we nu niet beoordelen.” Dat zei een woordvoerder van het COA onlangs tijdens een raadscommissie in het gemeentehuis van Beuningen."We gaan natuurlijk geen locatie openhouden als er geen mensen zijn om te plaatsen", aldus de vertegenwoordiger van het COA. Op de vergadering waren twee medewerkers van het COA aanwezig.

Landelijke keuze
Azc Hoge Woerd wordt geen speciale locatie voor lastige doelgroepen. Zo’n EBTL, een Locatie met Extra Begeleiding en Toezicht, wordt hier niet gevestigd. “Dat is hier niet aan de orde,” zo zei een van de twee COA medewerkers.
Het besluit om azc Hoge Woerd toch te bouwen, terwijl elders in het land capaciteit wordt afgebouwd, is voornamelijk genomen door de landelijke regietafel en de provincie, aldus het COA.

Kinderen
"Azc Ewijk is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, maar we kunnen geen garanties geven, want we zijn afhankelijk van de instroom", zo werd gezegd door de COA medewerkers.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}