'Babywatch 2.0' observeert couveusebaby's in Radboudumc

'Babywatch 2.0' observeert couveusebaby's in Radboudumc

NIJMEGEN – Couveusebaby's kunnen nu uitgebreid worden geobserveerd in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen. Het bedrijf VCS Observation heeft dinsdag het vernieuwde BabyWatch opgestart.

Met de eerdere versie van BabyWatch volgden ouders couveusebaby’s via een livestream. De vernieuwde versie heeft twee nieuwe features: toegang voor verpleegkundig personeel én een online community. BabyWatch is de eerste in Nederland die deze drie functies combineert.

Telefoontjes bezorgde ouders

Verpleegkundigen op de afdeling Neonatologie ontvangen regelmatig telefoontjes van bezorgde ouders. Ouders willen graag zoveel mogelijk bij hun zieke of te vroeg geboren kindje zijn. Dit is niet altijd mogelijk vanwege werk, gezinsomstandigheden of herstel van de moeder na de bevalling.

Rond de klok vanuit huis zicht op baby

Ouders kunnen voortaan 24 uur per dag hun baby zien via een livestream, die in verbinding staat met een webcam aan het bedje van de baby. De camera neemt geen geluid op. Naast de normale controles en verzorging aan het bed, kunnen verpleegkundigen ook via een scherm in één oogopslag zien of een baby rustig slaapt.

In de online community kunnen artsen en verpleegkundigen ouders een update sturen en kunnen ouders vrienden en familie uitnodigen om mee te kijken naar de baby.

Van testfase naar live

Afgelopen jaar heeft VCS Observation BabyWatch live getest op de afdeling Neonatologie. In deze testfase leerden artsen en verpleegkundigen werken met de vernieuwde BabyWatch en zijn storingen ontdekt en opgelost. Het Radboudumc nam dinsdag de vernieuwde BabyWatch officieel in gebruik.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}