Baneke beoogd fractievoorzitter GL Limburg

Baneke beoogd fractievoorzitter GL Limburg

MOOK – Oud-wethouder van de gemeente Mook en Middelaar Pepijn Baneke is voorgedragen als fractievoorzitter voor GroenLinks voor de Statenfractie in de provincie Limburg. 6 oktober wordt in Roermond de lijst definitief opgesteld. Baneke volgt Andy Rossel uit Kerkrade op.

Geschikt

Baneke is volgens het bestuur van GroenLinks de "geschikte persoon voor deze functie". De kandidatencommissie omschrijft hem als "een aansprekend boegbeeld."

Carrrière

Pepijn Baneke heeft al een behoorlijke politieke carrière opgebouwd. Naast zijn periode als wethouder voor de gemeente Mook en Middelaar van 2014 tot 2018, was hij eerder ook al politiek actief als raadslid voor GroenLinks in dezelfde gemeente. Baneke gaf aan na gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar niet terug te willen keren in de gemeente, omdat "het tijd werd voor iets nieuws." Dat lijkt hij nu dus gevonden te hebben in de provincie.

Nummer 2 en 3

Beoogd nummer twee op de lijst is Thea Jetten, lid van de steunraad voor GroenLinks in de gemeente Venlo. Daarnaast is ze ruim acht jaar projectmanager IVN Regio Zuid (Noord-Brabant en Limburg). Op nummer 3 staat op dit moment de huidige GroenLinks-fractievoorzitter Andy Rossel. GroenLinks Limburg heeft op dit moment 2 van de 47 zetels.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}