Banners EK-finale krijgen nieuw leven in Nijmegen

NIJMEGEN – Op bijna alle evenementen en festiviteiten kom je ze tegen: banners. Grote plastieken doeken met daarop bijvoorbeeld reclame, informatie of de naam van het evenement. Na afloop verdwijnt dit vaak bij het grof vuil. Maar dit geldt niet voor de banners uit de Grolsch Veste in Enschede. Het promotiemateriaal van de EK-finale van het vrouwenvoetbal krijgt in Nijmegen een nieuw leven.In de Lindenberg, in het centrum van Nijmegen, is Atelier Meer gevestigd. Hier krijgen mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt de kans op een leuke en creatieve dagbesteding. Het atelier verzamelt namelijk oude banners van allerlei evenementen, en maakt hier nieuwe producten van. Dit varieert van boodschappentas of fietstas, tot tijdschriftenmap of toiletrollenhouder.

Over het algemeen wordt er gewerkt met bronmateriaal uit de omgeving van Nijmegen. Zo werd in het verleden al gewerkt met stoffen van de Giro d’Italia, Music Meeting en de Nijmeegse Fiets4Daagse. Maar sommige uitzonderingen hierop kan men niet voorbij laten gaan. Zo kreeg Mireille Ligterink van het atelier onlangs een tip voor banners van de EK-finale van het vrouwenvoetbal. “Iemand die hier al eens een tas had gekocht, was vrijwilliger bij het EK”, aldus Ligterink.

De EK-producten zijn nog volop in de maak, maar ook zijn er al een flink aantal exemplaren klaar voor de verkoop.


Like onze Facebookpagina Bezoek Nijmegen voor het laatste nieuws rondom alle evenementen en kunst & cultuur in Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}