Bekende Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck naar Nijmegen

Bekende Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck naar Nijmegen

NIJMEGEN – De bekende Belgische schrijfster Griet Op de Beeck komt op 6 oktober naar bibliotheek de Mariënburg in Nijmegen. Daar komt ze vertellen over haar nieuwe roman ‘Let op mijn woorden’. Dit is een van de vele hoogtepunten in het nieuwe seizoen 2019 – 2020 van bibliotheek Gelderland-Zuid.

Voor mensen die zelf schrijfaspiraties hebben, komt stadsdichter Wout Waanders in verschillende Nijmeegse bibliotheken langs met gratis schrijftips en adviezen.

Kinderen schrijven Chinese tekens

Ook voor de jeugd zijn er komend seizoen veel inspirerende nieuwe activiteiten. Zo kunnen kinderen in diverse bibliotheken experimenteren met nieuwe digitale technieken, zoals robots, 3D-printen en Virtual Reality.

Tijdens de kindercolleges leren ze onder meer hoe je astronaut wordt, wat een politieagent allemaal doet, en Chinese tekens schrijven. Op zondag 15 september gaat de jeugd tijdens het kindercollege van wetenschapsjournalist Govert Schilling op reis door de ruimte en tijd in bibliotheek De Mariënburg. Bijna alle jeugdactiviteiten in de bieb zijn gratis toegankelijk.

Nieuw is komend seizoen ook de DigiDemo 50+. Tijdens deze demonstraties kunnen 50-plussers kosteloos kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals greenscreen en robots.

Nijmegenaar met bijzonder talent

Opvallend is verder het nieuwe avondvullende programma ‘De keuze van…..’ in Mariënburg. Nijmegenaren met een bijzonder talent mogen deze avond zelf invullen en gasten uitnodigen.

Chef-kok Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen bijt op maandag 18 november het spits af. Belangstellenden die meer willen weten over de nieuwe programma’s in het komende seizoen, kunnen terecht op www.obgz.nl/agenda .  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}