Bellen met Bruls: ‘We gaan in de waakstand’

Bellen met Bruls: ‘We gaan in de waakstand’

REGIO – Voor een update over de corona situatie bellen we met Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Aflevering 41, en voorlopig ook de laatste.

Het gaat zoals bekend al lange tijd goed met de bestrijding van het virus, en de komende weken zal er naar verwachting niet veel veranderen aan de maatregelen van het kabinet, die de afgelopen weken al flink zijn afgebouwd. Bruls: “We testen veel meer dan een paar maanden geleden, en toch zien we minder gevallen van corona. Daarom kunnen we versoepelen, en kunnen we het geheel vanuit de waakstand blijven volgen. Maar die waakstand is wel nodig: het virus is nog steeds onder ons, en kan zomaar opvlammen.”

Rust

Het waren heel intensieve maanden, en Bruls hoopt dan ook op een rustige zomer: “Zeker tot en met mei ging het bijna alleen over corona. Mensen in de zorg, handhaving, bij de Veiligheidsregio. Maar ook bedrijven en organisaties hebben inspanningen moeten verrichten om corona-proof te leven. Daarmee hebben we succes geboekt, maar ik denk dat heel veel mensen toe zijn aan een paar weken rust. Dat geldt voor mijzelf ook.”

Leuker thema

Als een opleving van het virus ook in het najaar uitblijft, is dit dus de laatste telefonische corona-update. Dat hopen we natuurlijk allemaal, maar Bruls zegt ook: “Laten we het zo afspreken: het hoeft niet per se over corona te gaan, maar misschien is er een leuker thema, waarmee we dan een vervolg kunnen geven.”

Beluister hier het hele gesprek met Hubert Bruls:

Michiel van Heijst
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}