Berg en Dal niet eens met jaarsalaris directeur Leisurelands

Berg en Dal niet eens met jaarsalaris directeur Leisurelands

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal is het niet eens met de hoogte van het jaarsalaris van directeur Erik Droogh van het bedrijf Leisurelands. Dit salaris komt ruim uit boven de Balkenende-norm.

Berg en Dal is een van de vijf gemeenten uit de regio Nijmegen die mede-aandeelhouder is van Leisurelands. Volgens een woordvoerster van de gemeente Berg en Dal heeft men de afgelopen jaren bij elke mogelijke gelegenheid de hoogte van het salaris ter discussie gesteld.

“Wij worden daarin gesteund door andere gemeenten binnen het Rijk van Nijmegen. Voor de meerderheid van de aandeelhouders is het salaris echter geen punt van discussie,” zo zegt de woordvoerster.

Kritische raadsvragen

Leisurelands is eigendom van 21 gemeenten gespreid over heel Gelderland. Nijmegen is met 17 procent een groot aandeelhouder. Verder zijn ook Wijchen, Beuningen en Mook en Middelaar aandeelhouder. De gemeente Heumen heeft vorig jaar zijn aandelen verkocht aan de gemeente Putten.

De partij Beuningen Nu en Morgen (BN&M) heeft kritische raadsvragen gesteld over Leisurelands, naar aanleiding van een artikel in de digitale NRC. Ook BN&M heeft kritiek op de hoogte van het salaris van de directeur van Leisurelands.   

Geen dividend

Over de vraag of Leisurelands niet beter dividend kan uitkeren aan de 21 gemeenten, heeft Berg en Dal geen duidelijke mening. De woordvoerster: “Afgesproken is dat Leisurelands geen subsidie ontvangt en dat er geen dividend wordt uitgekeerd. In de statuten staat dat de aandeelhouders tijdens de algemene vergadering beslissen waar de winst aan wordt besteed. Die wordt vaak toegevoegd aan de algemene reserve.”

Leisurelands exploiteert 20 recreatiegebieden, onder meer op de Veluwe en het Rijk van Nijmegen. Daartoe behoren ook de Groene Heuvels in Ewijk en de Berendonck in Wijchen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}