Besiendershuis wint Gelderse Pauwenveer

Besiendershuis wint Gelderse Pauwenveer

ARNHEM – Het Besiendershuis in Nijmegen heeft de Gelderse Pauwenveer 2020 gewonnen. Commissaris van de Koning John Berends reikte de prijs woensdag uit in het Provinciehuis. Hij is ook voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland, dat elke twee jaar deze prijs uitlooft. Dit jaar dongen organisaties mee die zich inzetten om kunst te verbinden met de samenleving.

Het Besiendershuis wil stimuleren en zichtbaar maken hoe Nijmegen is op creatief vlak. Ze willen laten zien dat Nijmegen een creatief netwerk heeft door kunst, cultuur, erfgoed, kennis en ondernemerschap te verbinden. Een aantal projecten waarvan de jury onder de indruk was: Suffering Matters, Frontlijnen en #wijzijnooknijmegen. Bij de Gelderse Pauwenveer hoort ook een geldbedrag van 25.000 euro.

Het Besiendershuis is het oudste huis in Nijmegen. Het huis staat vlakbij de Waalkade, vlakbij het casino. Het huis is genoemd naar een ‘besiender’, de persoon die vroeger verantwoordelijk was voor het innen van tolgelden die passerende schepen moesten betalen. Sinds 2010 wordt het Besiendershuis gebruikt als werk-, verblijf- en ontmoetingsplek voor wetenschappers, kunstenaars, muzikanten, schrijvers, film- en theatermakers.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}