Beuningen draagt bij aan maatschappelijke opvang De Hulsen

Beuningen draagt bij aan maatschappelijke opvang De Hulsen

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen is bereid om vanaf 2021 jaarlijks 285.000 euro bij te dragen aan de zorgkosten voor De Hulsen, een maatschappelijke opvanglocatie aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen.

De Hulsen is sterk verouderd en moet hoognodig worden vernieuwd. De gemeente Nijmegen is bereid om de bouwkosten te dragen, maar stelt wel als voorwaarde dat ook de regiogemeenten hun verantwoordelijkheid nemen en garant staan voor de zorgkosten.

De Hulsen bestaat al meer dan halve eeuw

De woonzorgvoorziening De Hulsen is bedoeld voor dak- en thuislozen, met specifieke voorzieningen voor mensen met verslavingsproblematiek. Er is plaats voor 85 cliënten. De Hulsen bestaat al meer dan 50 jaar en bevindt zich in de wijk Goffert. Nieuwbouw op de huidige locatie ligt waarschijnlijk het meest voor de hand, maar de gemeente Nijmegen heeft daar nog geen definitief besluit over genomen. Alles hangt mede af van de financiële haalbaarheid.

Nijmegen en regio werken samen

De gemeenten in de regio Nijmegen en Rivierenland werken al langere tijd samen wat betreft beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Nijmegen treedt daarbij op als centrumgemeente.

De gemeenteraad van Beuningen moet officieel nog wel akkoord gaan met het bedrag van 285.000 euro, maar dat is waarschijnlijk slechts een formaliteit.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}