Beuningen gaat 30 levensloopbestendige appartementen bouwen

Beuningen gaat 30 levensloopbestendige appartementen bouwen

BEUNINGEN – Het college van B&W van Beuningen is woensdag akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor de aanleg van maximaal dertig appartementen op het Kerkplein in Beuningen. Het gaat om levensloopbestendige appartementen in de sociale huursector. Als het goed is, kan het bestemmingsplan in april of mei definitief worden vastgesteld.

Op het terrein staat nu nog een vrijstaande woning met winkelruimte, waar tijdelijk een kringloopwinkel is gehuisvest. Als dit pand is gesloopt, dan kan de bouw van het appartementencomplex door woningcorporatie Standvast Wonen beginnen.

Beunings winkelcentrum

Er is een half-verdiepte kelder gepland met dertig parkeerplaatsen voor de bewoners, alsmede dertig externe bergingen. Acht appartementen krijgen een woonoppervlakte van zeventig vierkante meter, en 22 appartementen een oppervlakte van zestig vierkante meter. De hoek Kerkplein / Bongerdstraat grenst aan zorgcentrum Alde Steeg en ligt vlakbij het Beuningse winkelcentrum.

Archeologisch bodemonderzoek

De bodem ter plaatse moet nog wel worden onderzocht op eventuele archeologische vondsten. Tijdens een inloopuur in Alde Steeg kreeg een ambtenaar van de gemeente over het algemeen positieve reacties van inwoners en omwonenden.

Het bestemmingsplan wordt nog ter inzage gelegd, waardoor iedereen nog zes weken de tijd krijgt om een bezwaarschrift in te dienen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}