Beuningen geeft 25.000 euro subsidie aan ‘Bob de Bot’

Beuningen geeft 25.000 euro subsidie aan ‘Bob de Bot’

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen geeft 25.000 euro subsidie aan het Beuningse bedrijf Wemaron voor de verdere ontwikkeling van de zogenoemde chatbot ‘Bob de Bot’.

Het gaat om een kunstmatig intelligente Chatbot, die het gesprek aangaat met kwetsbare inwoners met de bedoeling dat zij zich minder eenzaam voelen. Ook geeft Bob de Bot allerlei informatie, waardoor de inwoners zichzelf beter in de maatschappij kunnen redden.

Zinvolle conversaties

De berichtenservice van Bob de Bot wordt gevoed met informatie van gemeenten, welzijnsorganisaties en sociaal-culturele instellingen. Daardoor kan Bob leuke en zinvolle conversaties voeren met mensen en hen op het juiste moment de juiste informatie leveren. Zo vertelt Bob bijvoorbeeld wanneer er kaartavonden plaatsvinden en welke voorzieningen er zoal zijn. Bob is met name ook gericht op preventie.

De gemeente ziet Bob als een nieuwe manier om inwoners op maat te informeren over alle mogelijkheden. Het is volgens de gemeente een uitdaging om voldoende mensen geïnteresseerd te krijgen in Bob. De gemeente zal dan ook zoveel mogelijk inwoners attenderen en stimuleren om zich aan te melden bij het project.

HelperApp

Bob de Bot is het belangrijkste onderdeel van HelperApp: een berichten-app die checkt hoe het met je gaat. Het is ook de bedoeling om de gezondheid van senioren te verbeteren.

De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om subsidie aan te vragen uit het Leefbaarheidsfonds van de provincie. De chatbot is destijds begonnen via crowdfunding en won een stimuleringsprijs van 50.000 euro van de provincie. Wemaron heeft eerder ook de landelijke publieksprijs MKB Innovatie Top 100 gewonnen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}