Beuningen Nu & Morgen wil samenwerken met D66, GL en PvdA

Beuningen Nu & Morgen wil samenwerken met D66, GL en PvdA

BEUNINGEN – Beuningen Nu & Morgen gaat in de gemeente Beuningen met D66, GroenLinks en de PvdA onderhandelen voor een nieuwe coalitie. Een eerste verkenning heeft al plaatsgevonden, en alle partijen zijn daarover positief gestemd.

Opvallend bij de nieuwe samenstelling is dat de coalitie ook met één partij minder had gekund, dan waren er ook voldoende zetels geweest voor een meerderheid. Vermoedelijk wordt voor deze optie gekozen om voor meer zekerheid te kiezen binnen de coalitie.

Van Ewijk en Houben waren zondag te gast in het RN7-radioprogramma Studio de Streek, waar ze hun keuze voor elkaar toelichtten. Eric van Ewijk, BN&M: "We hebben gemeend heel snel te moeten handelen. De gemeente moet betuurd worden, en er moet duidelijkheid zijn voor organisatie en inwoners." Frans Houben, GroenLinks: "GroenLinks, D66 en de PvdA hebben in de oppositie al laten zien goed te kunnen samenwerken. Voor ons is Wind en Zon een belangrijk dossier, met deze partijen denken we dat goed te kunnen realiseren."

De partijen streven ernaar om op 31 maart een nieuw coalitieakkoord te presenteren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}