Beuningen On Ice ook in toekomst op Asdonckterrein

Beuningen On Ice ook in toekomst op Asdonckterrein

BEUNINGEN – Op het Asdonck-terrein in Beuningen komen 54 wooneenheden in drie verschillende appartementencomplexen. Eerder was sprake van 48 appartementen en begin dit jaar werd nog uitgegaan van 75 appartementen.

Het college van B&W van Beuningen is woensdag akkoord gegaan met het definitieve plan voor het veelbesproken gebied in het centrum van Beuningen. Het worden uiteindelijk 54 koop- en huurappartementen in drie wooncomplexen van drie, vier en vijf hoog. De gemeenteraad neemt hierover op 24 september een definitief besluit.  

Geen vijver

De wooncomplexen komen te liggen rondom een terrein waar ook in de toekomst voldoende ruimte is voor de mobiele schaatsbaan van het evenement Beuningen On Ice. Dat is globaal de ruimte waar ook in het verleden de schaatsbaan altijd stond.

Eerder was op dit terrein een soort vijver gepland, maar daar is om meerdere redenen nu vanaf gezien. Die vijver zou voortdurend kunstmatig moeten worden gevuld met water en dat is natuurlijk alles behalve duurzaam.

Er wordt al 25 tot 30 jaar gepraat en plannen gemaakt voor het Asdonck-terrein. Meerdere plannen zijn de afgelopen jaren gesneuveld, misschien wel omdat ze soms te ambitieus waren.

Gewilde plek om te wonen

Volgens wethouder Piet de Klein is het huidige plan wel realistisch en haalbaar. Het plan voor het Asdonck-terrein is ontwikkeld door twee Beuningse architecten, Wil Janssen en Pieter Oosterhout. “De woningen die gepland staan, daar is veel vraag naar in de markt,” zegt De Klein.

De Asdonck wordt naar mening van de wethouder ongetwijfeld een gewilde plek om te wonen. “Busverbinding vlakbij; via de Van Heemstraweg ben je zo in het centrum van Nijmegen; winkelcentrum van het dorp om de hoek, evenals restaurants, een bioscoop en cafés,” zegt De Klein.

Rode baksteen

Het gebied wordt de entree van Beuningen en krijgt dan ook een kwalitatief goede uitstraling. De appartementencomplexen worden waarschijnlijk uitgevoerd in rode baksteen, hetgeen passend is voor deze regio. Ook in Beuningen waren van oudsher baksteenfabrieken gevestigd, aldus Piet de Klein.           

Het is de bedoeling dat de grote bomen op het plantsoen langs de Van Heemstraweg, gelegen naast de kerk, gewoon blijven staan. De Kloosterstraat wordt verbreed, waardoor er extra ruimte komt voor parkeerplaatsen langs de weg.

Veel archeologische vondsten

Op andere bouwplaatsen in Beuningen zijn veel archeologische vondsten gedaan en dat wordt zeker ook verwacht voor het Asdonck-terrein. Ook bij de aanleg van de bioscoop aan de rand van het gebied is men enkele jaren geleden gestuit op allerlei interessante zaken in de grond.

Op de hoek Schoolstraat/Van Heemstraweg, waar nu nog een klein plantsoen ligt met parkeerplaatsen, daar komt mogelijk een klein paviljoen met horeca bestemming.    

Als de gemeenteraad na de zomer de plannen goedkeurt, dan gaat de gemeente in gesprek met de omgeving en komt er minimaal één inloopavond.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}