Beuningen viert Bevrijdingsdag met Vrijpop-festival

Beuningen viert Bevrijdingsdag met Vrijpop-festival

BEUNINGEN – In de gemeente Beuningen wordt uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei. Iedereen is welkom bij alle herdenkingen en festiviteiten. De viering van Bevrijdingsdag op zondag 5 mei wordt traditiegetrouw opgeluisterd met het bevrijdingsvuur.

Dit wordt ontstoken in Wageningen en via een estafette door de Hardloopvereniging naar Beuningen gebracht.

Het vuur wordt die zondagochtend rond 11.00 uur ontstoken bij het Monument voor de Geallieerde Vliegers aan de Van Heemstraweg in Beuningen. Daar hijsen kinderen van basisschool de Triangel en leden van scouting Beuningen samen met veteranen de vlag.

Ook is er dit jaar weer het Vrijpop Bevrijdingsfestival, dat vanaf 12.00 uur plaatsvindt op het plantsoen tegenover de kerk in het centrum van Beuningen. De optredens van diverse bands beginnen om 12.30 uur en duren tot middernacht.

Dodenherdenking

Op zaterdag 4 mei wordt in alle vier de kernen van Beuningen stilgestaan bij de Nationale Herdenking. Bovendien vindt er om 18.30 uur een ceremonie plaats bij het Lancaster monument langs de Wilhelminalaan/Elsenpas in Beuningen. Daar hijsen leden van scouting Beuningen de vlag halfstok.  

De herdenking in Beuningen begint met het verzamelen bij het gemeentehuis voor de stille tocht. Rond 19.25 uur loopt de stoet mensen naar de herdenkingsplaats bij het Monument voor Geallieerde Vliegers bij de kerk aan de Van Heemstraweg. Daar is een taptoe, toespraken en kranslegging. In aanwezigheid van veteranen worden dan ook weer witte duiven vrijgelaten. De herdenking duurt tot 20.30 uur.

In Weurt is er rond 10.00 uur een herdenking bij de kerk, in Winssen om 12.00 uur op het Kerkplein en in Ewijk om 14.30 uur bij de kerk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}