Beuningen wil meer sportaanbod voor mensen met beperking

Beuningen wil meer sportaanbod voor mensen met beperking

BEUNINGEN – De komende jaren moeten in de gemeente Beuningen nog meer mensen met een beperking gaan sporten. Daarom wil de gemeente het sportaanbod voor deze groep mensen zowel kwalitatief als kwantitatief verbeteren.

Dat zegt wethouder Pim van Teffelen deze week in een memo aan de gemeenteraad. Om meer personen met een handicap aan het sporten te krijgen, maakt de gemeente Beuningen gebruik van het concept ‘Uniek Sporten’. Dit is een regionale samenwerking en dient als sportloket voor mensen met een beperking.

Steeds meer sporten

Uniek Sporten houdt in dat mensen met een handicap worden begeleid bij het vinden van de voor hen juiste sport. Zo zoekt Uniek Sporten de koppeling met de sportaanbieder. Ook biedt men ondersteuning en geeft men advies bij het opstarten van een nieuw aangepast sportaanbod.

Volgens wethouder Van Teffelen is de kracht van Uniek Sporten onder meer de regionale aanpak. Onlangs heeft Uniek Sporten de regionale resultaten van de afgelopen drie jaar bekendgemaakt. Sinds 2015 is het aantal sportactiviteiten voor mensen met een beperking toegenomen van 80 naar 130, terwijl het aantal sportaanbieders is verdubbeld van 40 naar 80.

Subsidiewerving

In de laatste drie jaar zijn meer dan 400 individuele sporters ondersteund en begeleid naar sporten en bewegen. Uniek Sporten helpt de sportaanbieders bijvoorbeeld bij het binnenhalen van subsidies, deskundigheid en ledenwerving.  

Verder is Uniek Sporten onder andere berokken bij de ‘Week van de Unieke Sporter ’, clinic trajecten speciaal onderwijs, de Special Day @ N.E.C. en de intocht op de Via Gladiola tijdens de Vierdaagse.   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}