Beuningse Kinderdenktank: ‘Het is onze toekomst’

Beuningse Kinderdenktank: ‘Het is onze toekomst’

BEUNINGEN – ‘Er moet meer naar kinderen worden geluisterd, want het is onze toekomst.’ Dat blijkt de achterliggende gedachte van de Beuningse Kinderdenktank 2040, die dinsdag voor het eerst bij elkaar kwam.

In de Kinderdenktank gaan 17 leerlingen van alle basisscholen in Beuningen plannen uitwerken voor een duurzame toekomst. Dit is onderdeel van het gemeentelijke plan ‘Energiek Beuningen’.

Tekst gaat verder onder de video.

Bijen

In het gemeentehuis hebben de kinderen dinsdag een eerste  aanzet gemaakt voor acties. Zo willen ze meer kansen voor bijen, het stimuleren van fietsen en milieuvriendelijker vervoer. Het volgende schooljaar komt de Kinderdenktank vijf keer bij elkaar om de acties uit te werken.

Zonnepanelen en windmolens

In opdracht van de gemeente Beuningen zijn leerlingen bevraagd over wat zij belangrijk vinden voor hun eigen toekomst. Daaruit komt naar voren dat de jeugd groot voorstander is van zonnepanelen en windmolens. Ook zwerfafval blijkt een ergernis. Verder zijn thema’s als eerlijkheid, zuinig zijn, een groene omgeving en gezondheid vaak genoemd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}