Beuningse uiterwaarden na herinrichting feestelijk geopend

Beuningse uiterwaarden na herinrichting feestelijk geopend

BEUNINGEN – De herinrichting van de Beuningse uiterwaarden is helemaal afgerond. Daarom was het afgelopen zaterdag tijd voor een feestelijke opening. Hierbij waren burgers uitgenodigd om te komen eten en genieten, en om mee te doen met activiteiten in het verbouwde gebied.

Ontbijt

De opening begon met een ontbijt op het schiereiland, gevolgd door een officiële opening waar onder meer bestuurders van de gemeente Beuningen aan het woord kwamen. Verder waren er verschillende activiteiten gedurende de dag. Zo kon men bushcraften, 'overleven in het wild door te leven van de natuur', verhalen aanhoren bij een kampvuur, hutten bouwen en naar live muziek luisteren.

Tekst gaat verder onder de video.

Verbouwing

Het gebied is door de verbouwing natuurvriendelijker en bereikbaarder gemaakt, en er is nu meer ruimte voor de Waal om buiten haar oevers te treden zonder bewoond gebied onder water te zetten. Om dieren in het gebied te beschermen tijdens hoogwater, is er een vluchtplaats voor hen aangelegd. Ook is er een uitkijktoren gebouwd en zijn er poelen gemaakt waar kamsalamanders kunnen leven. 

Lees ook: 'Feest voor inwoners na herinrichting Beuningse uiterwaarden'
Lees ook: 'Werkzaamheden in Beuningse uiterwaarden hervat'
Lees ook: 'Werkzaamheden Beuningse uiterwaarden deze week van start'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}