Beweegredenen deelnemers en vrijwilligers Zevenheuvelenloop onderzocht

Beweegredenen deelnemers en vrijwilligers Zevenheuvelenloop onderzocht

NIJMEGEN - Zowel deelnemers als vrijwilligers worden na afloop van het Zevenheuvelenweekend bevraagd door wetenschappers. Onderzoekers van het Radboudumc verzamelen dit jaar weer data voor een langlopend onderzoek naar de gezondheid van sporters.

Sportsocioloog Hidde Bekhuis onderzoekt de drijfveren en motieven van de 800 vrijwilligers die actief zijn tijdens het Zevenheuvelenweekend.

Gezondheid

Maria Hopman en Thijs Eijsvogels van de afdeling fysiologie van het Radboudumc gaan verder met hun meerjarig onderzoek naar de effecten van een actieve leefstijl op gezondheid, kwailiteit van leven en ziekten. Sinds 2011 wordt de deelnemers aan de NN Zevenheuvelenloop jaarlijks gevraagd om na afloop van hun deelname een online vragenlijst in te vullen over hun gezondheid en leefstijl. De resultaten moeten nieuwe inzichten geven in de leefstijl en gezondheid van hardlopers.

Vrijwilligers

Het onderzoek naar de drijfveren en motieven van de vrijwilligers om mee te helpen bij de NN Zevenheuvelenloop wordt voor de eerste keer uitgevoerd bij het Nijmeegse hardloopevenement. Eerder deed sportsocioloog Hidde Bekhuis van de Radboud Universiteit hetzelfde onderzoek bij vrijwilligers van de Vierdaagse.

Online enquête

Daags na de NN Zevenheuvelenloop ontvangen alle vrijwilligers een verzoek om de online enquête in te vullen. Hierin worden zij bevraagd over hun opleidingsniveau, sportverleden, vrijwilligersgedrag van hun ouders, sociaal netwerk en vertrouwen in andere mensen. Met de antwoorden kan sportsocioloog Bekhuis een beeld scheppen van de beweegredenen van de Zevenheuvelen-vrijwilliger om een bijdrage te leveren aan het nationale hardloopevenement.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}