Bewegwijzering rondom werkzaamheden Quackplein zorgt voor onduidelijkheden

Bewegwijzering rondom werkzaamheden Quackplein zorgt voor onduidelijkheden

NIJMEGEN – De gemeente Nijmegen heeft verschillende klachten ontvangen over de bewegwijzering rondom de afsluiting van het Quackplein en wegen richting het station.

De voornaamste klacht is dat het niet duidelijk is dat wegen naar het plein doodlopen zonder uitvalsroute en hoe men het Keizer Karelplein kan bereiken.

Verderop afgesloten

Mensen die vanaf het Joris Ivensplein de Kronenburgersingel inrijden kunnen niet het Keizer Karelplein bereiken. De bewegwijzering geeft aan dat de weg verderop afgesloten is, maar niet dat het ook niet mogelijk is om via het station voorbij het Quackplein te komen.

Tekst gaat verder onder de tweet

Bizar

Ook Stadspartij DNF-fractievoorzitter Wendy Grutters spreekt zich op Twitter uit over de onduidelijke bewegwijzering tijdens de wegwerkzaamheden: 'Kan er in verband met de afsluiting van het Quackplein, net als tijdens de Vierdaagse, iemand met een scan voor bewonersvergunningen op de Waalkade staan, zodat die via Waalkade-Voerweg-Kelkensbos-Keizer Karelplein op kunnen rijden? Omrijden via Wolfskuil om bijvoorbeeld de Oranjesingel, Canisiussingel of St. Annastraat te bereiken is echt bizar. Bewegwijzering onderaan de Kronenburgersingel (‘volg S’) leidt naar niets. Via de Weurtseweg, Kanaalstraat rechtsaf, Energieweg en daar einde bordje S.'

De werkzaamheden aan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat gaan toch tot 13 augustus door.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}