Bewoners kunnen meedenken over nieuwe woningbouwlocatie Groesbeek-Breedeweg

Bewoners kunnen meedenken over nieuwe woningbouwlocatie Groesbeek-Breedeweg

BREEDEWEG – Inwoners van Breedeweg kunnen meedenken over een potentiële woningbouwlocatie in dit kerkdorp bij Groesbeek. Jansen Bouwontwikkeling heeft plannen voor ongeveer 30 woningen tussen de Sint Antoniusweg en de Bredeweg.

Mensen die willen meedenken over de invulling van de bouwlocatie als omwonende óf als mogelijk toekomstige bewoner van een nieuwbouwhuis op deze plek kunnen vóór 29 oktober een vragenlijst invullen op de website nieuwbouwgroesbeek.nl/home

Intentieovereenkomst

Gemeente Berg en Dal heeft met de projectontwikkelaar een intentieovereenkomst afgesloten om de haalbaarheid van woningbouw op de locatie te onderzoeken. Eén van de afspraken is dat Jansen Bouwontwikkeling de omgeving en toekomstige bewoners bij de planvorming betrekt. Daartoe is een website aangemaakt.

Tekst gaat verder onder de kaart:

Foto: Gemeente Berg en Dal

De planlocatie ligt aan de zuidzijde van de kern Breedeweg in de hoek St. Antoniusweg – Bredeweg. Dit is momenteel een weiland. De bestaande woningen aan de St. Antoniusweg – Bredeweg grenzen met de achtertuinen aan de nieuwe woningbouwlocatie. Aan de zuidwestzijde grenst de locatie aan het sportcomplex van R.K.S.V. Groesbeekse Boys.

Verschillende doelgroepen

Het exacte aantal woningen en de verschillende woningtypes zijn nog niet bepaald. Wel is al duidelijk dat het alleen gaat om zogenaamde grondgebonden woningen (met een tuin of patio). De bedoeling is dat er woningen gebouwd worden voor verschillende doelgroepen, variërend van woningen voor starters, levensloopbestendige woningen voor ouderen en woningen voor gezinnen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}