Bezoeker Stevenskerk betaalt entree tijdens proefperiode

Bezoeker Stevenskerk betaalt entree tijdens proefperiode

NIJMEGEN – Stichting Stevenskerk wil als proef entreegelden vragen aan bezoekers van de Nijmeegse kerk. Een bezoekje aan het monument in de binnenstad kost een volwassene straks 2 euro in de periode van 1 augustus tot 1 december 2019.

Stichting Stevenskerk ontving vorig jaar 5,5 miljoen euro van het ministerie van OCW. Dit bedrag is bedoeld voor een totale upgrade van de Stevenskerk, onder andere ten gunste van betere publieksvoorzieningen, maar ook voor restauratie en verduurzaming.

De stichting hoopt dat de meeste bezoekers bereid zijn met hun bezoek bij te dragen aan het behoud van dit icoon van Nijmegen.

Pilot entreeheffing

OCW heeft als voorwaarde gesteld dat de Stichting Stevenskerk dit bedrag aanvult met 2,3 miljoen euro.
Hiervoor krijgt de stichting 10 jaar de tijd. Om niet te afhankelijk te worden van subsidiegevers heeft de stichting in haar Fondsenwervingsplan een pilot entreeheffing opgenomen, bedoeld om te onderzoeken of de stichting daarmee een hogere eigen bijdrage voor de geplande projecten kan realiseren.

Na afloop van de pilot vindt er een evaluatie plaats, daarom is nu nog onduidelijk of het heffen van entree een permanente maatregel zal zijn.

Gratis toegang donateurs 

Donateurs als Vrienden van de Stevenskerk, Steveniers en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot de kerk. 

Volwassenen betalen in de proefperiode 2 euro, de entree voor kinderen van 13-17 jaar bedraagt 1 euro. Groepen (vanaf 10 personen) betalen 1 euro per persoon. 

Op sommige dagen zal de toegang voor iedereen gratis zijn, zoals op de Open Monumentendagen op 14 en 15 september.

Gemeente eigenaar toren

De bezichtiging van de kerk was altijd gratis, maar staat los van een bezoekje aan de toren. Dit monument is eigendom van de gemeente Nijmegen en die hanteert een bezoekerstarief van 4 euro voor een beklimming van de St. Stevenstoren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}