Bezoekers Plastival maken plastic monsters

Bezoekers Plastival maken plastic monsters

NIJMEGEN – Rond het labyrinth aan de Waalkade in Nijmegen vond afgelopen weekend het Plastival plaats. Met dit festival wilde Greenpeace mensen laten nadenken over plastic flessen en verpakkingen.

Bezoekers konden lezingen en workshops bijwonen, films kijken, muziek luisteren en plastic monsters maken die bij het grote monster op het Greenpeace schip werden gezet. 

Internationale campagne

Het Plastival trok veel bezoekers. Het evenement werd in deze vorm voor het eerst in Nijmegen georganiseerd. Het was onderdeel van een internationale campagne van Greenpeace tegen wegwerpplastic. Het Plastival maakte ook deel uit van de Plastic Monster Ship Tour. Hierbij worden producenten op hun verantwoordelijkheid gewezen voor het plastic monster dat zij volgens Greenpeace hebben gecreëerd.

Films

Op het festival vertoonden Go Short en Kloosterkino films over onder andere milieuvervuiling en het jagen op bijvoorbeeld walvissen. Verschillende winkels en producenten presenteren hun oplossing voor een wereld zonder wegwerpplastic. Denk aan: webwinkel Zo Zero, die producten zonder plastic verkoopt. Ook Pieke Broodbier was aanwezig. Dit bedrijf maakt bier van brood dat niet verkocht is. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}