Bijna 10.000 mensen krijgen dinsdag een sms’je van de politie

Bijna 10.000 mensen krijgen dinsdag een sms’je van de politie

OOIJ/NIJMEGEN – De politie roept dinsdag de hulp in van het publiek in verband met een gewelddadige overval op een 80-jarige bewoonster van een woning in de Ooij. Er wordt dinsdagavond een sms gestuurd naar bijna tienduizend mensen die rond de tijd van de overval in de directe omgeving waren.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dan aandacht aan deze zaak. Vorige week zijn opnames gemaakt waarbij een deel van de overval is gereconstrueerd.

Nieuwe aanknopingspunten

Een 80-jarige vrouw werd op 19 november vorig jaar het slachtoffer van drie gewelddadige overvallers. De zaak is nog niet opgelost, maar het rechercheteam heeft nieuwe aanknopingspunten en vragen die ze beantwoord hoopt te krijgen met behulp van de kijkers.

Sint Hubertusweg

Het slachtoffer was die avond alleen in de woning aan de Sint Hubertusweg in het natuurgebied de Ooij bij Nijmegen. Toen rond 18.50 uur de bel ging, werd ze overmeesterd door drie mannen. Hoewel het slachtoffer niet over een kluis in haar woning beschikt, bleven de mannen roepen om geld en de kluis, zo meldt de politie maandag.

Veel geweld

De daders gebruikten veel geweld tegen het weerloze slachtoffer op hoge leeftijd. Toen de vrouw het huis uit wilde vluchten, werd ze door een van de mannen hardhandig tegen de grond gewerkt en weer het huis ingesleurd. Om te voorkomen dat het slachtoffer hulp zou inschakelen, vernielden ze haar telefoon en werd ze bewaakt door een van de overvallers.

Toen uiteindelijk bleek dat het slachtoffer inderdaad geen kluis in haar woning had, zijn de daders er vandoor gegaan met haar handtas met daarin persoonlijke spullen.

Kleine donkere auto Erlecomsedam

De recherche is die avond direct een onderzoek gestart. Daarbij heeft het team een aantal aanknopingspunten waarvan ze graag wil dat de kijkers van Opsporing Verzocht meedenken.

Zo is er rond de tijd van de overval in de buurt van de woning een kleine, donkere auto gezien. De wagen stond geparkeerd aan de Erlecomsedam. Vermoedelijk was de auto een ouder type Opel Corsa of een andere kleine auto die erop lijkt.

Drie daders mogelijk uit omgeving

De drie overvallers waren jonge mannen van begin twintig. Twee van hen waren ongeveer 1.85 meter lang en de derde was opvallend langer, waarschijnlijk rond de twee meter. De mannen spraken Nederlands, maar onderling spraken zij mogelijk straattaal.

De mannen droegen allemaal donkere kleding en hadden hun gezicht afgeschermd met een doek of sjaal. Ze droegen zwarte handschoenen en hadden modder op hun schoenen en kleding. Mogelijk zijn ze door weilanden naar de woning van het slachtoffer gelopen.

Vanwege de ligging van de woning, houdt het team er rekening mee dat de jonge overvallers uit de omgeving komen. Het huis staat op een plek waar je als onbekende niet zomaar of per ongeluk terecht komt. Mogelijk komen de daders dus uit de omgeving van de Ooij, de omliggende dorpen of Nijmegen.

SMS-Alert

De aanknopingspunten van de politie worden dinsdagavond in de televisieuitzending besproken. Omdat het team er rekening mee houdt dat de daders uit de omgeving kunnen komen, krijgen bijna tienduizend mensen een sms’je van de politie om hen te wijzen op de uitzending van Opsporing Verzocht.

Mastgegevens

Met toestemming van de officier van justitie kan de politie zogenaamde mastgegevens opvragen. Daarmee kan ze onderzoeken welke telefoonnummers op een bepaalde datum gebruik maken van een bepaalde mast. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken heeft het rechercheteam de mastgegevens opgevraagd uit de omgeving van de overval.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}