Bijna 16.000 wandelaars halen zondag hun startbewijs op

Bijna 16.000 wandelaars halen zondag hun startbewijs op

NIJMEGEN – Zondag hebben in totaal 15.767 wandelaars hun startbewijs voor de Vierdaagse opgehaald. Dat is een gebruikelijk aantal voor de eerste dag dat de startbewijzen kunnen worden afgehaald. Maandag kan de rest van de startbewijzen worden bemachtigd.

Volgens de organisatie van de Vierdaagsefeesten hebben die zaterdag een vliegende start gemaakt. Op de eerste dag kwam het recordaantal van 215.000 bezoekers naar Nijmegen. Vorig jaar waren dat er 10.000 minder. Op zondag 15 juli kwamen 230.000 bezoekers naar de stad, 5.000 meer dan vorig jaar op zondag.

Nieuw bezoekersrecord mogelijk

De mensen zijn het warme weer blijkbaar al zo gewend dat het strand minder lonkt en ze massaal de feesten bezoeken, zo constateert de organisatie.

De gehele week wordt mooi weer voorspeld, dus een nieuw bezoekersrecord op de 49ste editie van de feesten is zeer wel mogelijk.

40 locaties

De enorme drukte was volgens de organisatie goed te managen, omdat de 40 locaties goed gespreid zijn. De lichtkranten zijn ingezet om te waarschuwen dat de fietsparkeergarage vol zat, dat er grote drukte was op de Waalkade en dat er zakkenrollers actief waren.

’s Avonds was het overal in de stad erg druk, vooral op Faberplein, Grote Straat, Waalkade en De Kaaij.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}