Blijft het vanavond rustig in de stad? Nijmegen houdt de adem in

Blijft het vanavond rustig in de stad? Nijmegen houdt de adem in

NIJMEGEN – Op sociale media komen sinds maandagochtend signalen dat dat er vanavond iets gaat gebeuren in het centrum van Nijmegen. Onder andere in enkele groepen in berichtendienst Telegram gaat het over het ‘plunderen’ van winkels. De actie zou om 20.00u beginnen. De veelal anonieme schrijvers delen teksten als “Plein 1944 moet kapot”, en worden winkelpanden opgenoemd de “aangevallen” zouden worden.

Burgemeester Bruls laat in een statement via zijn woordvoerder weten dat de signalen op sociale media “worden bekeken en beoordeeld door politie, justitie en gemeente.” Verder roept de burgemeester op om “de rust te bewaren. Blijf thuis en help zo het virus te bestrijden.”

Verschillende horeca-ondernemers zijn inmiddels uit voorzorg bezig met het leeghalen van hun terrassen.

Zondagavond waren er al rellen op verschillende plaatsen in Nederland. Ze ontstonden rond demonstraties tegen coronamaatregelen. De rellen begonnen in Amsterdam en Eindhoven, en later sloeg ook de vlam in de pan in bijvoorbeeld Apeldoorn, Enschede en Tilburg. Premier Rutte veroordeelde de rellen vanmorgen met scherpe bewoordingen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}