Bloemrijke randen van akkers belangrijk voor biodiversiteit

Bloemrijke randen van akkers belangrijk voor biodiversiteit

OVERBETUWE – In de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard hebben boeren dit voorjaar 10 hectare aan randen van akkers ingezaaid met bloemen. Inmiddels staan die akkerranden in de bloei en is er een speciale route uitgezet, die men fietsend of met de auto kan volgen.

Zaterdag 17 augustus is de dag van de Bloemrijke akkerranden. De tocht begint vanaf 10.00 uur bij Landwinkel de Woerdt in Ressen en voert langs diverse rustpunten in Angeren, Hemmen en Elst.

Zakje zaden met wilde bloemenmengsel

Bij die rustpunten krijgen de deelnemers een zakje zaden met een wilde bloemenmengsel en een appel voor onderweg. Ook wordt bij de rustpunten verteld wat deze akkerranden nu zo belangrijk maakt.

Bloemrijke akkerranden dragen bij aan de biodiversiteit en zijn belangrijk voor dieren die afhankelijk zijn van het boerenland. Bijvoorbeeld vogels, maar ook muizen die op hun beurt weer voedsel zijn voor roofvogels.

Waardevol voor de natuur, maar ook belangrijk voor de mensen die weer kunnen genieten van kleurrijke bloemen, zoemende bijen en fladderende vlinders.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}